Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #12] Album: TORSSON – Islands of Hawaii

TORSSON

Islands of Hawaii

Rim & Reson/MD

Torsson firar tjugoårsjubileum nästa år, men detta är en grupp som aldrig går på rutin. De inser nämligen sin begränsning och undviker därför att spotta ur sig halvdana album med alltför täta intervaller.

Det tog drygt fyra år mellan det första och andra albumet; drygt fem år mellan det andra och tredje — och när »Islands of Hawaii«, till merparten inspelat i ett vardagsrum, nu anländer har det gått ytterligare sex år.

Dessa sex år har ju varit händelserika, men på Torsson-fronten är det intet nytt.

Som vanligt tar deras små historier ofta en del tid att tränga in i, men så sitter man plötsligt där och skrattar över textförfattarna Bo Åkerströms och Hans Daléns klurigheter. Varje låt blir som en bättre variant av »Mitt livs novell«. Eller som ett lyckat kåseri.

Det fungerar förträffligt i små och halvstora doser.

Sedan den halvt misslyckade »En svensk tiger« för sex år sedan, har Torsson dessutom satsat mer på det musikaliska och man skulle till och med kunna säga att här finns hits.

Som den lunkande »Ansgars handskar«, med sina overkliga rim eller »Stup i ett«, som något alert dansband genast borde lägga beslag på.

Enligt alla gängse regler borde man inte få låta så här 1995, och man undrar om någon under trettio kommer att köpa den. Men då Torssons backkatalog visat sig sälja mer än tusen exemplar per år de senaste åren, spelar det förhoppningsvis ingen roll.

Hans Olofsson

Filed under: Album #12, Betyg 07, Hans Olofsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: