Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #3] Album: DIVERSE ARTISTER – Movin’ On 3

DIVERSE ARTISTER

Movin’ On 3

Rumour/Import RUL 302

I vintras hörde du »Never Gonna Learn« med Jamiroquai och »Revival« med Martine Girault och tyckte att de var riktigt bra. Förra året spelade du sönder Brand New Heavies album och har fortfarande inte hört något lika bra. Fast ärligt talat tyckte du att Eric Gadds senaste inte var så pjåkig, eller hur?

Om du kände igen dig i det ovanstående lovar jag att rädda din sommar. Och allt du behöver göra är att köpa tre CD-skivor. »Movin’ On 3« är den första. Det är den tredje, och bästa, skivan hittills i den här serien där pålitliga Rumour Records samlar ihop det senaste halvårets bästa engelska indiesoultolvor. En britsoulens »Absolute Music« om man så vill. Enda invändningen, som hindrar mig från att ge »Movin’ On 3« en nia, är antalet covers. Men å andra sidan är originalen — med, för att nämna några, Sam Dees, Bobby Caldwell och Dorothy Moore — fullkomligt omöjliga att hitta i alla fall.

Vad sa du? Du undrar vilka andra två skivor som skulle rädda din sommar? Skivbolaget Expansions »Winner’s Circle«, som gör för amerikansk soul vad »Movin’ On« gör för den brittiska och så Jamiroquais »Emergency« förstås.

Andres Lokko

Filed under: Album #03, Andres Lokko, Betyg 07, ,

Lämna en kommentar

Kategorier