Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: THERAPY? – Nurse

THERAPY?

Nurse

A&M/PolyGram 540 044

Otroligt! Refrängen till »Disgraceland«, tredje spåret på Belfastgruppen Therapys »Nurse« är helt identisk med den till Queens »Las Palabras De Amor« som återfinns på bottennappet »Hot Space«.

Men där tar likheterna slut. Therapy är ljusår från Freddie Mercurys pompösa dragshowande. Här handlar det i stället om en genuin betongblandartrio som hittat det ultimata crossoversoundet; en ohelig blandning av distade gitarrmanglarriff, skramlig indiepop och maskinella technosamplingar. Det är fräckt, vågat och helt fantastiskt.

Therapy skördar vad andra redan sått, maler och finfördelar det i sin kvarn och ut rinner de mest finurliga tongångar jag hört på länge. Vackra popmelodier smälts samman med ett ursinnigt inferno av brutalrått oljud.

Lyssna extra noga på avslutande »Hypermania«, där Therapy plankar Iron Maidens »Run To The Hills« rakt av. Så coolt. »Nurse« är en skiva så full av nyanser och överraskningar att man kan lyssna på den om och om igen utan att tröttna, och plattor av det slaget växer inte precis på träd.

Robert Becirovic

Filed under: Album #01, Betyg 08, Robert Becirovic, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: