Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #1] Album: GREEN ON RED – Too Much Fun

GREEN ON RED

Too Much Fun

China/Sonet WOL 1029

Efter Paisley Underground kom Paisley Down & Out. Green On Red och deras själsfränder befann sig ute i kylan, hade too much »fun« för sitt eget välbefinnande och lyckades inte para det med musik som berörde som förr.

Och när Dan Stuart var som längst nere i träsket, med bottennappet »Here Come the Snakes«, såg det bara ut att vara en tidsfråga innan bandet upplöstes eller Danny Boy gick under, vilket som nu skulle komma först.

Men i stället kom en ljusning, med en halvhit i England med »Little Things in Life« från förra albumet »Scapegoats«, ett stadigt skivkontrakt och förbättrade studioresurser. Samt ett nytt äktenskap, vilket gör att det Green On Red vi hör i dag till en stor del ägnar sig åt söta kärlekssånger till fru Stuart i stället för den adrenalinladdade förlorarblues vi vant oss vid.

Okey, de kan fortfarande vrida upp intensiteten, som i den smygande »Frozen in My Headlights« och de gör ganska elegant pop’n’roll i inledande »She’s All Mine«. Men att bästa låten är en version på Carpenters stora hit »Rainy Days and Mondays« säger väl ändå att något har hänt.

Martin Jönsson

Filed under: Album #01, Betyg 05, Martin Jönsson, ,

Lämna en kommentar

Kategorier