Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] Martin Theander

Martin Theander
är boss på skivbolaget Vibrafon i Malmö, före detta redaktör på Nöjesguiden och har skrivit till och från i POP sedan starten.

Martin Theander— Elvis lämnade oss inte med flaggan i topp, men det är okej. The Beatles hade sin enda lilla svacka precis innan de lämnade oss i raketfart. Paul Weller lade ner The Jam just som gruppen nådde zenit. Ingen av dem hann riktigt städa upp efter sig. POP städar upp med ett sista nummer men det hade inte heller behövts. Jag älskar fortfarande tidningen Tiffany för att den bara försvann när mitt behov av den var som störst, jag kan fortfarande 25 år senare längta efter de intervjuer som utlovades »i nästa nummer«, i det som blev det sista. Av helt andra anledningar kommer jag nu för all framtid att längta efter en massa artiklar och recensioner och krönikor som borde ha varit med i POP under de kommande tio åren. Sak samma med Sound Affects. Det kan verka tungt med två nerlagda svenska musiktidningar inom loppet av ett halvår, men det är lugnt. Det kommer nya, förr eller senare. Vi får klara oss. Fast ingen ”kommer att kunna vara lika knivskarp, fåfäng, noggrant redigerad, diktatorisk, passionerad, briljerande, pretentiös, lättsam, tungsint, analyserande och redo att ompröva sig själv som POP var. Go down in style, baby.

Filed under: Martin Theander, POP vol 2 #9, ,

One Response

  1. […] – Anna Russmark – Pernilla Reander – Rosita Lunder – Micke Goulos – Martin Theander – Jenny Bergqvist – Jan Gradvall – Jonna Bergh – Hanna Åberg – […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: