Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] Alison Krauss – »Dreaming My Dreams With You«

Alison Krauss
»Dreaming My Dreams With You«

(Från »Forget About It«) Rounder/Playground

Det finns countryplattor och så finns det countryplattor. Och så finns det Waylon Jennings »Dreaming My Dreams«, en av de bästa plattor som någonsin gjorts. Så bra att det känns i magen bara av att tänka på den. Att någon annan artist, och allra minst ett äppelkindat musikaliskt underbarn, skulle våga röra titelspåret på den plattan var högst oväntat. Och så gör hon det ändå, lilla Alison Krauss, som gillar Bad Company och som tolv år gammal fick priset som mest lovande fiolspelare av The Society for the Preservation of Bluegrass Music in America.

Hon kommer naturligtvis inte i närheten av Waylons orakade, skjortskrynkliga livserfarenhet och totala inkänning i texten. Men hon gör ändå underverk med en underbar sång om kärlekens ömsom bittra och ljuva eftersmak. Hon sjunger den som en ängel med lätt stukade vingar. Hon gråter inte längre, men det finns fortfarande minnen som inte vill blekna. »I hope that I find what I’m reaching for/the way that is in my mind. Someday I’ll get over you/I’ll live to see it all through/but I’ll always miss/dreaming my dreams with you«.

Och det blir en helt annan mening när en ung kvinna sjunger ord som »I won’t let it change me/not if I can/I’d rather believe in love/and give it away/as much as I can« än när en erfaren och sliten man gör det. I Krauss mun blir orden till ett hoppfullt manifest, i Waylons blir de en obekväm önskan och en samling trötta löften. Att jag tror mer på Waylon säger säkert mer om mig än om kärleken.


Lennart Persson

Filed under: Lennart Persson, POP vol 2 #9, , ,

One Response

  1. […] – »Say It Isn’t So« Damien Jurado – »Ohio« K Hand – »Supernatural« Alison Krauss – »Dreaming My Dreams With You« Terry Linen – »My Love Is Your Love« Jennifer Lopez – »If You Had My Love« Buddy […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: