Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] Dot Allison – »Tomorrow Never Comes«

Dot Allison
»Tomorrow Never Comes«
(Singel) Heavenly/BMG

Ni vet hur det är när man flyger, och planet stiger genom molnen och kommer upp i solen eller till en stjärnklar himmel ovanför molnen? Hur fullständigt overkligt det är att titta ut över molnlandskapet? Dot Allisons röst befinner sig däruppe någonstans.

Den var speciell redan på One Doves första och enda album 1993, och det är hennes röst som gjort att jag plockat fram och spelat den med jämna mellanrum under åren som gått sedan dess. Men någonstans har jag vetat att den inte gjorde hennes röst riktig rättvisa, att den med annat material skulle kunna åstadkomma någonting alldeles fantastiskt.

Det tog sex år, men det var värt det. På »Tomorrow Never Comes« finns det där som man bara kunde ana tidigare. Dot Allisons sorgsna och överjordiska röst svävar skimrande i skymningen tillsammans med en stillsam gitarr och B J Coles steelguitar i en ångerfull ballad som är det vackraste popögonblicket i år. Men om hennes röst inte kommer som någon överraskning så var det inte lika väntat att Dot Allison skulle visa sig kunna skriva sånger som den här. Hade det stått Bacharach-David eller Carole King på etiketten hade jag inte blivit förvånad. Det är bara att hoppas att vi inte behöver vänta lika länge på nästa platta.


Ola Andersson

Filed under: Ola Andersson, POP vol 2 #9, , ,

One Response

  1. […] – »If You’re Looking For a Way Out« Dot Allison – »Tomorrow Never Comes« Aphex Twin – »Window Licker« Backstreet Boys – »I Want It That Way« Louie Culture […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: