Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] Hefner – Love Will Destroy Us in the End

Hefner - Love Will Destroy Us in the End

Hefner
Love Will Destroy Us in the End

[Too Pure, 1998]

GLASÖGONNÖRDAR. Det har funnits en del glasögonprydda poppojkar genom åren. De ensamma lo fi-männen, anorakpopnördar, Jarvis Cocker… Ofta har de avfärdats som löjliga och osexiga losers. Losers som läst alldeles för många böcker, studerat för länge på konsthögskolor och inte fått till det med det motsatta könet. Många som hört Hefners sångare Darren Haymans gnälliga stämma och tragikomiska texter, vanligen brittiska musikskribenter, verkar tycka att killen behöver ett riktigt saftigt knull, för då kanske han slutar sprida sin misär utanför det egna pojkrummet. Men andra beundrar honom eftersom hans texter lyckas förmedla hur svårt det här livet faktiskt är. Inte minst kärlekslivet.

»Love Will Destroy Us in the End« är Darrens anthem för de som är på väg mot trettioårsstrecket, en sång om de som tog sin examen men aldrig använde den utan fastnade i någon sjabbig lägenhet i en lika sjabbig förortstillvaro i London.

»We feel so empty and our late twenties should be better times,
It’s the love and the hate and the hope and the faith that will destroy us in the end.«

Darren Hayman är en briljant stilist och det är hans bräcklighet jag gillar. Varje gång hans röst spricker förstår man att det är något som gått sönder i verkliga livet och hans berättelser är lätta att applicera på ens eget liv. Poplåtar som snuttefiltar.

Låten är producerad av Tony Doogan som bland annat Belle And Sebastian brukar anlita, och är även inspelad i deras Ca-Va Studios. Det mesta är satt i första tagningen och resultatet har blivit en spontan och mustig mix av tidiga Violent Femmes, lo fi-estetik och det ständigt återanvända Postcard Records-soundet.


Terry Ericsson

Filed under: POP vol 2 #9, Terry Ericsson, , , ,

One Response

  1. […] #9:2] Clinic – Monkey on Your Back 99. <a href="https://popviminns.wordpress.com/2014/06/13/hefner-love-will-destroy-us-in-the-end/”>%5BPOP #9:2] Hefner – Love Will Destroy Us in the End 100. <a […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: