Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] bob hund – Edvin Medvind

bob hund - Edvin Medvind

bob hund
Edvin Medvind

[Dilitante, 1994]

INNAN bob hund ens hade släppt sitt första minialbum, hade de Stockholms mest trogna skara fans på sina konserter. Vi var ett hängivet gäng som gick till varje spelning de gjorde, för vi visste att det skulle kännas som att bli frälst, varje gång.

Det är därför vi i första hand minns »Edvin Medvind« som ett klassiskt konsertklimax. När bob hund spelade »Edvin Medvind« som extranummer, då var de riktigt nöjda med spelningen. Och det var otaliga hälsenor, armbågar, skosulor och kravallstaket som pajade i det tumult som alltid uppstod nedanför scenen då låten spelades.

Singeln släpptes inte förrän flera år efter debutalbumet, trots att det var en av de första låtar de spelade in. När den kom på skiva var den redan en favorit hos Bob hund-fansen och den lilla sjutumssingeln, som bara gjordes i 1.000 exemplar, blev hysteriskt efterfrågad. De senaste åren har den gått på över 500 kronor.

Men pengar är inget mått på bra musik; »Edvin Medvind« är i första hand en fantastisk låt. På denna demoinspelning från 1994 låter den dessutom ännu mera rå än vad den gjorde live. Det är framför allt den lille gitarristen Conny Nimmersjös låt. Han fingrar på sina vassa gitarrsträngar som om det vore hans sista dag på jorden. Thomas Öberg skriker låtens titel så fort han får chansen och varvar det med öronbedövande vrål. »Den handlar om en kille som heter Edvin Medvind, han har en bra dag«, förklarade Thomas Öberg en gång.


Martin Gelin

Annonser

Filed under: Martin Gelin, POP vol 2 #9, , , ,

One Response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: