Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9:2] The June Brides – Every Conversation

The June Brides - Every Conversation

The June Brides
Every Conversation

[Pink, 1984]

1982-1983 var ett par mörka år för de som varit med om den makalösa era som följde i punkens kölvatten, en period som toppades med singlarna från The Undertones och Buzzcocks. Samtliga popfavoriter från de åren hade vid det här laget lagt av. New Romantic och Goth fick luft under vingarna när veckomusiktidningarna, i brist på annat, började skriva om eländet. Men i november 1983 släpptes The Smiths andra singel »This Charming Man«, knappt ett år senare kom The Jesus And Mary Chains debutsingel »Upside Down«, och plötsligt levde indiescenen igen. Jag satt klistrad framför radion under den här tiden, jag lyssnade på John Peels program och hörde en massa fantastisk gitarrpop. Big Flame från Manchester, The Wedding Present från Leeds och June Brides från London var några av de som utmärkte sig och särskilt de sistnämnda känns precis lika fräscha i dag. Deras minialbum »There Are Eight Million Stories…« från 1985 var en av anledningarna till att jag själv startade ett fanzine två år senare.

June Brides ledare Phil Wilson var en utmärkt låtskrivare i Undertones/Postcard-skolan. På denna deras andra singel »Every Conversation« sitter na-na-na-körerna perfekt och Jon Hunters trumpet kilar sig snyggt in i den febriga ljudbilden. Problemet för June Brides var att det, förutom Peel och några popfanzines, inte var någon som brydde sig. De kom inte ens med på New Musical Express kassett »c86«. Phil Wilson fortsatte ett kort tag som soloartist på Creation, trumpetaren Jon Hunter gjorde en del gästinhopp (bland annat på Shop Assistants debutalbum), men snart var samtliga medlemmar i June Brides som uppslukade av mörkret.


Terry Ericsson

Filed under: POP vol 2 #9, Terry Ericsson, , , ,

One Response

  1. […] Chain – Upside Down 50. Sugarcubes – Birthday 51. The Chills – Pink Frost 52. The June Brides – Every Conversation 53. Beat Happening – Our Secret 54. Dinosaur – Repulsion 55. The Loft – Up the […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: