Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #8:2] Fyra medarbetare POP #8:2

Fyra medarbetare nr208

1 ANDRES LOKKO bjöd hem den kanadensiske sångaren och låtskrivaren Ron Sexsmith till sin nya lägenhet på Kungsholmen. »Jag hade köpt frukt, mackor och en trevlig Chardonnay. Men han ville bara dricka vatten. Det var ändå roligt. Jag har aldrig haft en kanadensisk man hemma förut.« Andres jobbar hårt med Killinggängets nya krogshow »Glenn Killing — judarnas konung« som har premiär den 22 oktober. »Den blir jätterolig«, berättar Andres över telefon från Killinggängets humorsymposium på Mallorca.

2 MARTIN JÖNSSON är nybliven redaktionschef. Det är tredje gången han börjar skriva i Pop (tidigare har han kidnappats av tidningar som Civilekonomen och Nöjesguiden efter tre-fyra nummer). Nu har han äntligen fått åka till gotländska Burgsvik för att träffa den svenske rockpoeten Pugh Rogefeldt. »Jag lärde mig uttala >studiomusiker< på gotländska. Det låter väldigt roligt… stjudijoumjusikah!« Martin blir pappa för andra gången i sommar.

3 ANNA HELLSTEN är ledsen för att hon inte fick någon förhandstejp av D’Angelos nya album »Voodoo Music«. »Det hade blivit en väldigt bra recension. Och en ännu bättre intervju. >Devil’s Pie<-tolvan är hur skön som helst. Men jag fick i alla fall skriva om Case och Slick Rick«. Anna redigerar alla texter i Pop, plockar bort onödiga ord och putsar formuleringar. »Det är ett jävla slit. Men någon måste göra det.« Sommaren tillbringar Anna i Malmö där hon bakar lavendelskorpor och röker crack.

4 FREDRIK STRAGE är ledsen för att han inte fick någon förhandstejp av Too $horts nya album »Can’t Stay Away«. »Det hade blivit en väldigt bra recension. Och en ännu bättre intervju. >Ain’t No Bitches<-singeln är hur skön som helst. Men jag fick i alla fall recensera Divine Styler och prata samlevnadsfrågor med Black Elvis.« Sommaren tillbringar Fredrik i Linköping med kompisar från förr. Sedan funderar han på att dra sig tillbaka och — tillsammans med Anna Hellsten — skriva ett relationslexikon.

Annonser

Filed under: POP vol 2 #8, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: