Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #7:2] Album: ANDREA PARKER – Kiss My Arp

ANDREA PARKER

Kiss My Arp

MoWax/PolyGram

Jag vet att det här låter konstigt, men när Andrea Parker släppte sin andra tolva »The Rocking Chair« för två år sedan var det fortfarande spännande och modernt att kombinera trip hop-beats med symfonistråkar. Hon var cellist, DJ och entusiastisk samplare och även om hon lät löjligt sakral när hon sjöng var hennes musik egensinnig. Sedan snodde MoWax-VD:n James Lavelle hennes stråkarrangemang, drog igång UNKLE och vips hade Andreas debutalbum parodierats på löjligast tänkbara vis innan det ens getts ut.

Men »Kiss My Arp« skulle inte ha låtit mycket bättre om vi sluppit Lavelles orkestrerade egotripp. De skrovliga rytmerna från debutsingeln »Melodious Thunk« mals ner till ett jobbigt ljudmos som inte ens Tricky skulle ha godkänt. Ljud som får en att önska att det här decenniet ska ta slut så fort som möjligt.

Dessutom envisas Andrea med att sjunga på de flesta spåren. Och rösten som jag för två år sedan jämförde med Liz Fraser låter plötsligt som en tungvrickad gothupplaga av Stina Nordenstam. Faktum är att hela skivan — i synnerhet pizzicatostråkarna som blandas med metallgnissel — påminner om en karaoketolkning av Stinas bästa album »Dynamite«.

Andreas väninna Chantal Passamonte, tidigare presschef på Warp, har gett ut ett par singlar under namnet Mira Calix som innehåller alla de elektroniska finesser som saknas här. Andrea borde låna ett öra till dem. Faktum är att hon borde smasha sin cello, be MoWax dra åt helvete och flytta till Sheffield.

Fredrik Strage

Filed under: Album vol 2 #7, Betyg 03, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: