Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #7:2] Album: BUSHWICK BILL – No Surrender… No Retreat

BUSHWICK BILL

No Surrender… No Retreat

Lickle Getto Boy/import

Dr Wolfgang von Bushwickin The Barbarian Mother-Funky Stay High Dollar Billstir, alias Bushwick Motherfucking Bill, släpper sitt tredje soloalbum samtidigt som hans gamla kumpaner i Geto Boys gör comeback med »Da Good, Da Bad & Da Ugly«. Han har också startat sitt eget skivbolag Lickle Getto Boy i Houston och han fortsätter att vara den elakaste dvärgen i Amerika. »It’s all about keeping it real«, förklarar han i ett pressmeddelande. Sedan laddar han sin Heckler & Koch MP5 och väser »bye bye when I drive by, die die when them motherfuckin’ bullets fly«.

Bushwick har fortfarande en av de skrovligaste och skönaste rösterna någonsin (han får Tricky att låta Läkerol-fräsch) men musiken på »No Surrender… No Retreat« är pissig syntfunk, kladdig av heavy metal-gitarrer, som inte ens låter bra när man spelar den på högsta volym i en bilstereo. Jag missade hans första soloalbum »Little Big Man« (det enda jag minns är en video där han plockade ut sitt porslinsöga och lät det flyta i ett glas mineralvatten) men uppföljaren »Phantom of the Rapra« var i alla fall okej »head nod music«. Bushwick skulle kunna göra fantastiska skivor. Men då måste han göra sig av med den här Bon Jovi-mjuka produktionen. Varför kan han inte influeras av den reggae som han lyssnade på förut? Han är ju till och med född på Jamaica.

»All that love makin’ bullshit is played out«, rappar en av hans flickvänner i »My Bitch«. Sedan rimmar hon »Versace suit« med »bitch with loot« och Bushwick skrattar som en dåre, med saliven rinnande ur mungipan, och fortsätter rossla om automatvapen.

Den ende som verkar ha förståndet i behåll är hans skönsjungande kompis Nate G. Men han låter uppgiven, som en avskedad Boyz II Men-bakgrundssångare, och lyckas inte sprida mycket mänsklig värme i pysslingens våldsopera.

Fredrik Strage

Filed under: Album vol 2 #7, Betyg 03, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: