Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #7:2] Speedo, Rocket From The Crypt

Speedo, Rocket From The CryptSpeedo, eller John Reis som hans mamma kallar honom, är sångare och gitarrist i Rocket From The Crypt. Sexmannabandet från San Diego släppte sitt sjunde album »RFTC« tidigare i år och gav nyligen ut en splitsingel med mariachibandet Julian Briano Y Sus Hermanos på Vinyl Communications.

Black Flag »Three Nights«

— Den låten fick mig att lyssna på musik på ett nytt sätt. Den dök upp 1984 när punkrock hade blivit stel och tråkig. Albumet »My War« visade att intensiv musik inte behöver vara snabb och högljudd.

Otis Redding »Pain in My Heart«

— En av de där låtarna som fick mina föräldrar att vrida upp volymen på bilradion. Sedan jag köpte den stora Otis-boxen kan jag inte sluta spela den.

The Doors »Not to Touch the Earth«

— Den bästa låt de någonsin gjorde. Väldigt brutal och monoton. Jim Morrison vrålar om våld, död och mördare vid vägkanten. I och för sig är han rätt överskattad som poet. Men det finns en humoristisk sida av Doors som alla missar, särskilt i hans sätt att kombinera Las Vegas-kabaré med pervers rock’n’roll.

The Isley Brothers »Testify Parts I & II«

— Den sortens partymusik som jag vill göra med Rocket From The Crypt. Musik som förenar människor i stället för att dela upp dem i små subkulturella grupper. Vi är som en stor, rullande baptistkyrka som ger hopp och glädje åt de som tror på oss och försöker omvända de som inte gör det.

Rites Of Spring »Drink Deep«

— Ett band från Washington DC som gjorde manisk rock’n’roll i slutet av åttiotalet. Om jag hade en radiostation skulle den ligga högst på min playlist.


Fredrik Strage

Annonser

Filed under: Fredrik Strage, POP vol 2 #7, , , ,

One Response

  1. […] Naté / Speedo, Rocket From The Crypt / Blondie / Merzbow / Charlotte Hatherley, Ash / Josh Haden, Spain / The Original Harmony Ridge […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: