Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #7:2] Fyra medarbetare POP #7:2

Andres Lokko nr207ANDRES LOKKO har pendlat till New York de senaste månaderna för att kunna skriva hur många sidor som helst om spelglädje och rockmagi. »Jag har skrivit om house och disco, Bossen, Nina Simone och Beth Orton i samma nummer. Jag har tagit i så att jag spricker i varenda mening. Och det känns nästan som om texterna tar ut varandra. Varenda ord är ju sant.« Andres har också skrivit manus med Killinggänget till »Fyra små filmer från Killinggänget« som SVT visar i vår.

David Gimlin nr207DAVID GIMLIN är privatfotograf och porträtterar mest bröllopspar och nybakade studenter. POP lät honom träffa ett dussin rockers. »Ultra Nate var roligast. Hon hade roliga kontaktlinser.« I studion på Drottninggatan i Stockholm säljer David också bröllopsklänningar. »Det är en skön avkoppling. Man blir trött av att stå bakom kameran hela dagarna.« På fritiden driver han tangoföreningen Tango Negro vars 15 medlemmar ibland svänger sina lurviga under kristallkronan i hans studio.

Johan Jacobsson nr207JOHAN JACOBSSON startade fanzinet The Sound of Suburbia för att han hade så jävla tråkigt i förorten Viksjö utanför Stockholm. Han debuterade som skribent i POP #21 där han hyllade Neutral Milk Hotel och Smog. Alla som gillar skruvad, amerikansk rock har en vän i Johan och i det här numret presenterar han det lilla Chicago-skivbolaget Kranky. Annars läser han litteraturvetenskap, frilansar för Benno och publicerar med ojämna mellanrum tidningen Straight Outta Compton tillsammans med tecknaren Per Johansson.

Jan Gradvall nr207JAN GRADVALL rekommenderar tidernas 43 bästa discolåtar och intervjuar Michael Stipe. Och förklarar varför »Ghetto Superstar« med Pras är en av årets viktigaste singlar. Förutom att skriva i POP och Nöjesguiden är Janne redaktör för »Sen kväll med Luuk«, krönikör i Dagens Industri och recensent på Bokus Magasin. Han medverkade nyligen i »Solidaritet« [Trots Allt], Tomas Anderssons antologi om solidaritet och kristendom med en text om Housemartins.

Annonser

Filed under: POP vol 2 #7, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: