Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #6:2] Subsonic Legacy

Subsonic Legacy

DET FINNS MUSIK som inte kunde ha uppstått någon annanstans än i en storstad. Danny Briottet lämnar helst inte London, och det hörs på den musik han gör som Subsonic Legacy. Tillsammans med vännen Linda har han spelat in ett album som låter som frustrerade folkmassor, nattbussar och ensamma män i barer efter midnatt.

— London är en ultrakreativ miljö, bara mängden människor gör att man får en massa influenser. Och intresset för musik är så stort, det ingår som en naturlig del i folks liv, säger Danny.

Han har jobbat med musik i drygt tio år. Först som en tredjedel och senare som ena halvan av Renegade Soundwave, som bildades 1987 och hörde av sig med ojämna mellanrum i åtta år. De sålde inte mer än hyfsat med skivor men fick stort inflytande över Londons klubbscen. Texterna handlade om trista dagar i Brixton, om att vara beroende av porr, om att stjäla andras droger och om att bita på naglarna. Renegade Soundwave samplade hämningslöst allt och alla, la till gitarrer och dubbig bas och pratade eller ropade texterna. De hamnade ofta i blåsväder för sina samplingar.

— Det var rätt rörigt, vi blev stämda och så…

I Subsonic Legacys musik anar man fortfarande de stökiga nätterna och sega morgnarna, men det är också vackert. Lite vemodigt och bitvis argt. Danny hämtar influenser från jungle — »som den var för några år sedan, nu är det ju helt ointressant« — och jazz. Linda skriver texterna.

»Revolution«, första singeln från Subsonic Legacys kommande album, är en dåsig cover av Public Enemys »Bring the Noise«. Danny driver också etiketten Disreplicant, spelar skivor på klubben Dub-Wiser och har remixat Depeche Modes »Only When I Lose Myself«. Dessutom övar han sig på att spela live så att han och Linda ska kunna turnera.

— Det är viktigt att spela live, det gör livet intressantare. England är miserabelt på många sätt, men alltid intressant.


Åsa Brolin

Annonser

Filed under: Åsa Brolin, POP vol 2 #6, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: