Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #5:2] Album: PEPE BRADOCK – Synthèse

PEPE BRADOCK

Synthèse

Versatile/import

För sju år sedan lånade jag en lägenhet på Rue des Écoles, mitt emot Sorbonne i Paris. I samma hus fanns skivaffären Crocodisc, ett ställe med kedjerökande krokodiler på sina plastpåsar och massor av billigt industrioväsen och techno som sura, franska musikskribenter kånkat dit. Det var där jag för första gången hörde Lir Louis »French Kiss«, A Guy Called Geralds »Voodoo Ray«, Derrick Mays »Nude Photo« och andra klubbhits som jag inte riktigt begrep förrän ett par år senare. Och ungefär samtidigt blev en av Crocodiscs expediter uppslukad av DJ Pierres »Acid Trax« som blåstes ut på butikens stereo. Han golvades av technotjuten, bestämde sig för att själv göra musik och startade efter ett tag houseduon Trankilou. För att sedan byta namn till Pepe Bradock och bli soloartist.

Jag minns inte Pepe. Förmodligen var han en av de där glåmiga killarna som aldrig gav mig rätt växel.

Debutalbumet innehåller hur som helst de flesta av tolvorna han gett ut de senaste två åren. Det är logiskt att han ligger på Versatile, etiketten som drivs av Gilbert Cohen, alias DJ Gilb-R, och som specialiserat sig på den pumpande partyhouse Pepe älskar.

»Synthèse« inleds med ett kort reggaestycke där någon gnyr »no one can groove me like you do«, innan Pepe startar sina stora maskiner och housebasen börjar bulta på allvar. Han skiljer sig från andra parisiska houseproducenter genom att putsa länge på vokalsamplingarna. »Verméille« och »The Charter« lyfts upp av svettiga soulfragment, lätt distade men tillräckligt uppmixade för att det ska låta som om Pepe stängt in ett dussin högklackade mikrofondivor i sitt sovrum.

Så fnys när någon säger att fransk house haft sina fem minuter.

Paris brinner fortfarande.

Fredrik Strage

Annonser

Filed under: Album vol 2 #5, Betyg 06, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: