Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #5:2] Drugstore

Drugstore

NÄR GENERAL PINOCHET, med stöd av inhemska storföretag, amerikanska börshajar och CIA, störtade Chiles regering och tog över makten begick landets president Salvador Allende självmord. Efter fjolårets kommersiella uppsving för poplåtar om Che Guevara har Drugstore bestämt sig för att tillägna Allende sin nya singel »El President«. Låten, som är en duett mellan Thom E. Yorke och Drugstores Isabel Monteiro, är ett udda möte mellan två av britpopens mest miserabla och mest udda röster.

— Vi är tvillingar: känsliga, svårmodiga och korta, säger Isabel och låter lika whiskeyhes som när hon sjunger.

Drugstores första album var en introvert historia. Isabel skrev det mesta av materialet ensam i sitt sovrum. Med sina Velvet Underground-jangliga gitarrer och sin multikulturella bakgrund (USA, England och Brasilien) blev Drugstore snabbt Mazzy Stars europeiska spegelbilder.

Ett nytt, ljusare album spelades in för nästan två år sedan men skivbolagsuppsägning och upphovsrättsliga tvister tvingade bandet att fokusera på långa lagparagrafer snarare än på musiken.

— Vi blev så desperata att vi funderade på att sno mastertejperna med det nya materialet och ge ut vårt album själva. Men jag antar att det var bäst att låta bli. Det skulle vara synd om vi hamnade i fängelse i stället för att få turnera.

Det mesta av nya fullängdaren »White Magic For Lovers« — som nu äntligen ska få komma ut — är inspelat i en studio i El Cortijo nära Malaga, Spanien, dit både Björk och Neneh Cherry tagit sin tillflykt. Förutom Thom E. Yorke medverkar trummisen Mike Chylinskis mamma med vackert violinspel, samt en blåssektion och The Mariachi Band Of Orlando Rincon.

— Det är något nytt för oss. Förra skivan var ju så naken, nu har vi producerat fram effekter. Men vi kommer aldrig att bli överproducerade. Det är vi alldeles för försiktiga för.

Kanske är det Spaniens sol som påverkat Drugstores musik, för de har ryckt upp gardinerna, öppnat fönstren och släppt in både ljuset och omvärlden.

— Det är definitivt ett positivt album. Det är präglat av tiden precis innan kontraktsproblemen började. En tid då mitt största problem i livet var att dra upp bandet ur poolen när det var dags att flytta in i studion och spela in.


Madelaine Levy

Annonser

Filed under: Madelaine Levy, POP vol 2 #5, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: