Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #4:2] Album: DANNY WILDE & THE REMBRANTS – Spin This!

DANNY WILDE & THE REMBRANTS

Spin This!

EastWest/Warner

Danny Wilde och hans Rembrants är ett litet säkert konstnärskollektiv som närmast för tankarna till koloristerna. Färgsättningen på deras popmusik är glad och klatschig, nyanserna tydliga, motiven lätta att urskilja. Vem kan glömma deras megahit »I’ll Be There For You« från TV-serien »Vänner«?

Tänkte väl det.

»Spin This!« är deras fjärde album och det första som har något som kan kallas för titel (de tre första hette, i turordning, »The Rembrants«, »Untitled« och, gäsp, »LP«). Och visst kan det finnas anledning att snurra detta poppaket, åtminstone ett par väl valda delar av det. Själva huvudingrediensen är ringlande, ranglande gitarrpop som tidigare häckat hos Byrds, samt stilfull stämsång med mer än en ters gemensamt med Everly Brothers. Låten som bäst av alla personifierar Rembrants är »Get It Right«, vars melodi studsar som en nypumpad badboll mellan nybadade tonårshänder.

Sommar, ja. På bedårande »Summertime (no relation)« har man tagit hjälp av legenden Van Dyke Parks, som framför allt är känd för sitt samarbete med Brian Wilson på sextiotalet. Hans stråkarrangemang är superbt, så även i den inledande fyrverkeripjäsen »Shakespeare’s Tragedy«. Enbart denna lilla pärla försvarar ett köp.

Micke Widell

Filed under: Album vol 2 #4, Betyg 06, Micke Widell, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: