Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #4:2] The Music Tapes

The Music Tapes

NI KÄNNER KANSKE igen Julian Koster som tonårig gitarrist och sångare i Miss America/Chocolate USA? Eller som killen som spelade ett sågsolo på They Might Be Giants skiva »Factory Showroom«?

Eller så har ni kanske sett hans namn på skivor med anknytning till Elephant 6-kollektivet. Julian Koster har bland annat spelat elgitarr, »mallet struck acoustic guitar« och såg på Olivia Tremor Controls »Dusk At Cubist Castle«, trasig TV-apparat och elektronik på Black Swan Networks »The Late Music« samt såg, banjo och dragspel på »In the Aeroplane Over the Sea«, Neutral Milk Hotels sprillans nya LP.

— Jag lärde känna medlemmarna i Olivia Tremor Control i high school, berättar Julian per telefon från sitt hem i Athens, Georgia. Jag har verkligen haft tur. De flesta musiker får bara bidra till en eller två olika saker under alla de år de spelar musik. Jag har haft turen att få vara en del av så mycket.

The Music Tapes är Julians eget projekt. Han berättar att det är något han länge drömt om att förverkliga. En sjutumssingel med namnet »First Imaginary Symphony For Nomad« släpptes i vintras på Elephant 6, och vi har snart ytterligare två singlar att vänta samt en LP. Skivor som borde kunna tilltala både melodifanatiker och svårflörtade, hårdhudade experimentalister.

— Vad vi också skulle vilja göra är föreställningar i folks hus. På det sättet vill vi turnera över hela världen, bli inbjudna av människor att spela i deras hus.

Men hur spelar man egentligen en TV-apparat?

— TV:n spelar faktiskt sig själv. Jag har samarbetat med min TV sedan jag var 15. Static, som TV:n heter, skriver låtar precis som jag, och han sjunger på några av dem. Den andra Music Tapes-singeln kommer att bestå av sånger från TV-apparater till människor och den kommer att hjälpa till att svara på frågan du nyss ställde. Den kommer att förklara vad TV-apparater är — en främmande, observerande livsform.


Johan Jacobsson

Annonser

Filed under: Johan Jacobsson, POP vol 2 #4, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: