Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #4:2] Fyra Medarbetare POP #4:2

Lennart Persson nr 204LENNART PERSSON satt på en pub i London 1975 och väntade på att Brinsley Schwarz skulle spela på Round House. Men när han kom dit hade Nick Lowe och de andra redan stuckit, eftersom de bytt speltid med sitt förband. Lennart gick tillbaka till puben. Och ett par veckor senare upplöstes bandet. Nu har Lennart och Nick äntligen fått prata rock i tre timmar. »Han sade att han kände igen mig från förra gången jag intervjuade honom, för mer än tjugo år sedan, men jag tror att han ljuger. Han är en sådan gentleman.«

Kjell Häglund nr 204KJELL HÄGLUND gav popkombon Komeda en nia i betyg för deras debutalbum i POP #2. »Ingen på POP-redaktionen förstår betyget«, skrev Kjell. Nu börjar vi andra fatta och Kjell har träffat bandet för att göra sin första, djuplodande musikintervju sedan Prefab Sprout i POP #25. »Det är mest hockeyn som fört mig till Umeå tidigare«, erkänner Kjell som annars jobbar som redaktör på Café och sitter granne med Orup i en studio i Uppsala och skriver musik.

Karl Grandin nr 204KARL GRANDIN har jobbat på POP i två och ett halvt år. Från och med det här numret är han art director och ansvarig för tidningens utseende. »Jag ska fortsätta att tajta till volym 2-stilen«, lovar Karl som helst lyssnar på dub och Jane’s Addiction när han arbetar. På fritiden driver han klubben Instinkt, varje torsdag i Hannas Källare på Skånegatan i Stockholm. Som DJ Tikarl har Karl just scratchat ihop mixtejpen »Suddenly Soder«.

Gustav Karlsson Frost nr 204GUSTAV KARLSSON FROST åkte hem till nio popstjärnor i Stockholm, Göteborg och Malmö för att fotografera deras skivsamlingar. »Jonas i Bad Cash Quartet var roligast. Hans nioåriga lillasyster stylade.« Strax därpå flög han till Umeå och tog bilder av Komeda i stadens nedlagda fängelse, där sångerskan Lena repeterar med sin teatergrupp. Gustav kommer från den öländska byn Sättra och går andra året på Beckmans reklamlinje.

Filed under: POP vol 2 #4, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: