Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #3:2] Fyra Medarbetare POP #3:2

Anna Hellsten nr203ANNA HELLSTEN fick en pratstund med Dot Allison, före detta sångerska i Glasgow-trion One Dove. Hon skulle också ha intervjuat haitiern Jephte Guillaume, som gjorde den fantastiska tolvan »The Prayer«, men strax innan Jephte ringde slog Anna huvudet i en stenvägg och svimmade. »Han blev arg och vägrade ringa tillbaka.« För övrigt letar Anna bostadsrätt, firar jul i Laholm och är landets mest provocerande rockskribent.

Andres Lokko nr203ANDRES LOKKO for till Salt Lake City för att träffa Morrissey. Senast de sågs var i Paris sommaren 1992. Förutom att besöka mormonkyrkor sträcklyssnade Andres på kristna radiostationer och återupptäckte Televisions »Marquee Moon«. »Och även andra LP:n. Den är underskattad«, säger Andres, som under julhelgen kläcker idéer till en ny tidning: Spermaharen.

Karl Grandin nr203KARL GRANDIN formger POP och driver designbyrån Vår. Deras jeans med eldslågor köptes av otaliga unga och moderna i Stockholm. Under hösten har Karl också gjort utställningen »We Come in Peace«, med bilder av rymdvarelser på Lollipop. Nästa år scratchar han vinyl på den nya klubben Instinkt och skickar ännu en svängig mixtejp till sina kompisar i Japan.

Pietro Maglio nr203PIETRO MAGLIO är näringslivsprofil, cineast och redaktionschef. Han arbetar hårt med det första numret av magasinet Bibel och håller fortfarande på att sammanställa de kommande POP-CDisarna »Soul Bossa Nova!« och »Nu Yorican Soul«. »Under julhelgen får jag äntligen chansen att ta itu med dem.«, säger Pietro som för övrigt nätshoppar julmusten på NK och mailprenumererar på dagens bibelord (linkcent@gamma.crossnet.se).

Annonser

Filed under: POP vol 2 #3, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: