Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Album: THOSE NORWEGIANS – Kaminzky Park

THOSE NORWEGIANS

Kaminzky Park

Paper/import

Rune Lindbaek, Torbjorn Brundtland och Ole Mjos kallar sig Those Norwegians. De påstår sig komma från Tromsö. Egentligen kommer de från ett av facken i Ashley Beedles stora skivväska. De har muterats fram i en avskärmad biologisk zon, hoptryckta mellan latingrooves, jazzfusion, fingervarm techno och discobeatsen som skyfflas ut från skivbolaget Nuphonic. Those Norwegians är en habil men mindre begåvad version av sina brittiska idoler. De låter som Faze Action kompade av killarna från »Professor Drovels hemlighet«.

På trions första album »Kaminzky Park« är grooven snygga men ofta irriterande jämntjocka. En skock livemusiker dyker upp med basfiol och flöjt och lirar så ambitiöst att de tar udden av många skarpa discoarrangemang. Skivans behållning är i stället ögonblicken då norrmännen bryter ner frijazzen med tjutande ekoljud och filtereffekter. »Dom B. Sensi« psykar ur fullständigt efter ett par minuter. »Goulette« skickar upp sina latinoflöjter i en rymdraket byggd av basmembran.

Tyvärr varvas de kickarna med orgelsolon. Flinka fingrar som glider fram och tillbaka längs tangenterna tills man skriker.

Fredrik Strage

Annonser

Filed under: Album vol 2 #2, Betyg 04, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: