Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Album: FLAMING STARS – Sell Your Soul to The Flaming Stars

FLAMING STARS

Sell Your Soul to The Flaming Stars

Vinyl Japan/House Of Kicks

Det senaste vi hörde av Max Décharné var att han låg med ansiktet mot golvet på en pub i Camden. På debutalbumet »Songs From the Bar Room Floor« rörde sig Max och hans gäng hemtamt i de mer ljusskygga områdena i storstaden och såg till att aldrig befinna sig särskilt långt borta från en bar. »It takes one hand to hold the bottle, the other to fall« som Max sjöng på »The Face on the Bar Room Floor«.

Extrummisen i Gallon Drunk fortsätter leta efter livssanningar på Londons pubar och precis som rockmörkrets obestridlige furste, Nick Cave, lyckas han elegant förmedla en känsla av att befinna sig på farlig och olämplig mark. »London After Midnight« blåser ut små, perfekta rökringar mot taket på en svartklubb, »The Street That Never Closes« tar dem vidare mot sista anhalten för natten och »Find Yourself Another Drunk« är eftertankens kranka blekhet. Max Décharné lånar friskt idéer och stämningar från Nick Cave och Velvet Undergound, och beatet i »Better Than That« kan inte ha sitt ursprung någon annanstans än på Suicides debutalbum.

Inspelningarna av det här albumet är gjorda i studion Toe Rag, som med sina speciella valv ger ett sound som inte många studior med enbart »modern« utrustning kan få fram. »Don’t Need the Sunshine« med sitt »Be My Baby«-intro, sina kastanjetter och sin »fake marimba«, är en lyckträff som nådigt bugar sig i riktning mot Phil Spector. Max välanvända Vox Continental-orgel är en annan popestetisk fullträff. På något sätt lyckas Flaming Stars vara fullfjädrade popesteter och druckna skräprockare på samma gång. De må gå hem på ostadiga ben, men när de befinner sig i en inspelningsstudio har de alla sinnen på helspänn.

Terry Ericsson

Annonser

Filed under: Album vol 2 #2, Betyg 07, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: