Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Limonious

Limonious

MUSIKVÄRLDEN ÄR FULL av doldisar som aldrig får det erkännande de förtjänar. Som Vincent Limonious, en man som är så gott som okänd, men äger du på en jamaicansk skiva från åttiotalet, är oddsen mycket stora att det står »Design by Limonious« på omslaget.

Egentligen behöver han inte signera sina mästerverk, en äkta Limonious känner man igen direkt. Han har en mycket distinkt stil, med en förkärlek för fram- och baktunga flickor och sexintresserade män. Oftast får man en skön vits på köpet.

Privat är dock Limonious en seriös och lågmäld man som arbetar ihjäl sig för att försörja sina fem raska »youts« och som hellre visar upp airbrushtavlor på Bob Marley och Garnett Silk omgivna av snälla lamm och lejon, än sina skivomslag och de balla serierna som går i den småporriga »Hardcore«.

Tyvärr verkar Limonious inte vara på modet längre i Kingston, omslagen till de tunga raggasläppen görs numera utomlands. Å andra sidan låter han hälsa att om det är någon från Sverige som känner för ett Limonious-omslag, så ställer han med glädje upp.


Michael Goulos

Filed under: Micke Goulos, POP vol 2 #2, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: