Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Goofy

Goofy

»Fudgie« hette förra vinterns stora landsplåga. Det är ett ekivokt litet mästerverk som handlar om en glassgubbe med en »nutty body« som alla tjejer dyrkar. Har man en gång hört den, glömmer man den aldrig, eftersom den svänger och kränger och det tutas gummituta hela låten igenom. Precis en sådan som ambulerande jamaicanska glassförsäljare triggar ungar med, när de kommer cyklande.

Sitt namn bär han med stolthet — det har han fått för att han skrattar samma smittande skratt som sin namne. Egentligen heter han Chad Simpson och är 23 år, han har jobbat som bokningsagent och har släppt ett par singlar under namnet »Sample« innan han blev Goofy och i princip rikskändis över en natt. Nu spottas det ut singlar med Goofy. »Dog Bark«, producerad av Steely & Clevie och försedd med samplade hundskall, heter den ballaste.

Goofy är inte direkt någon citatmaskin. Han beundrar »ingen särskild«, är ambitiös, »vill överbrygga musikaliska gränser« och drömmer om grammisar och platinaskivor. Men när jag frågar honom om han har ett budskap till sina fans i Sverige, drämmer han i med två goda råd — »Stay away from drugs! And finish school!«.

Goofy har talat.


Michael Goulos

Filed under: Micke Goulos, POP vol 2 #2, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: