Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Dan The Automator

Dan The Automator

DAN NAKEMURA, alias The Automator, producerade Kool Keiths pornosurrealistiska »Dr. Octagon«-album och blev en del av samma skruvade hip hop-klick som sina kompisar DJ Shadow, Peanut Butter Wolf och The Invisibl Skratch Piklz. Nyligen följde han Cornershop in i studion för att göra tre låtar på »When I Was Born For the 7th Time« och innan jul ska han tillsammans med Prince Paul och Mike Simpson från The Dust Brothers ha släppt ett album som supergruppen The Good, The Bad & The Ugly.

— Det är jag som är den gode. De andra får slåss om vem som är ful och ond. Vi har fått med nästan alla våra kompisar på skivan och den kommer att svänga hårt. Beck och De La Soul rappar lite, Cornershop lirar på en låt, Shadow scratchar, Spain har lovat att medverka och RZA ska hänga med om han får en ledig stund.

Dan lägger ifrån sig telefonen och bläddrar bland DAT-tejperna i sin San Francisco-lägenhet. Han hittar färska remixar som han gjort åt Stereolab, Pizzicato Five och de amerikanska rockbanden Skeleton Key och Mublin’ Jim. Samt det egna bandet Handsome Boy Modelling School som han dragit igång med Prince Paul.

— Jag blev DJ i high school. Det första jag gillade var soul som Kool And The Gang och The Commodores men efter »Rapper’s Delight« och de första scratchskivorna förstod jag att man måste vara dum i huvudet för att ägna sig åt något annat. Så jag tjackade en trummaskin och tryckte upp min första skiva »Music to Be Murdered By« som jag gav till mina vänner.

Skratch Picklz överdängare Q-Bert, gästartist på »Octagon«-skivan, var bara en liten fillipinamerikansk high school-kille när Dan lärde känna honom.

— Vi förstod redan då att han skulle bli scratchkung. Jag var en rätt bra Di men när jag såg vilka framsteg Q-Bert gjorde kändes min karriär rätt onödig.

I somras skulle Dan åka på turné med Kool Keith — som var så cool att han missade alla spelningar. De har inte pratat så mycket sedan dess.

— Keith dansar efter sin egen pipa. Han är en toppenkille men ibland kollrar han bort sig helt. Han tillhör den skola New York-MC:s som jag kan lyssna på hur mycket som helst. Han är långt däruppe med KRS-One och Sadat X.


Fredrik Strage

Annonser

Filed under: Fredrik Strage, POP vol 2 #2, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: