Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Läs om Stones glansdagar

Robert Greenfield-A Journey Through America With The Rolling Stones

OM DU BARA tänker läsa två böcker om The Rolling Stones i ditt liv så är Robert Greenfields »A Journey Through America With The Rolling Stones« den andra.

Att läsa om Stones glansdagar under sjuttiotalets första halva är ju alltid att föredra framför att försöka lyssna på Jaggers numera fruktlösa försök att fortfarande vara hippaste katten i stan, nu senast på halvparodiska »Bridges to Babylon«. Greenfields reportagebok började som en artikel om bandets USA-turné 1972 för tidningen Rolling Stone, men mitt under turnål fick Greenfield sparken, Truman Capote skulle ta över. Så Greenfield bestämde sig för att skriva en bok i stället. Efter turnén följde han bandet över halva jordklotet, från L.A. till London och från New York till Kingston.

Boken kom ursprungligen bara ut i femtusen exemplar och det sägs att det är den mest stulna boken på amerikanska bibliotek som inte har detaljerade sexscener på varje sida. I alla fall om man ska tro författarens nyskrivna förord.

Greenfields bok ges ut av rock’n’roll-bokhandeln Helter Skelters förlag med samma namn som i vintras inledde sin utgivning med Anthony Scadutos klassiska Dylan-biografi från 1972. Och vi är många som hoppas att de snart ger ut Barney Hoskyns »Say It One More Time For the Brokenhearted«, som varit utgången alldeles för länge. Men först kommer Kingsley Abbotts antologi med de bästa artiklar som genom åren skrivits om Beach Boys och Brian Wilson, »Back to the Beach«.

Vilken den första Stones-boken är? Stanley Booths »The True Adventures of The Rolling Stones«.


Andres Lokko

Annonser

Filed under: Andres Lokko, POP vol 2 #2, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: