Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #2:2] Fyra Medarbetare POP #2:2

Bob StanleyBOB STANLEY gör popmusik i Saint Etienne och skriver om mjuk rock. Trions nästa album »Saint Etienne in Good Humor« släpps i mars. Innan dess ska de skriva och producera ett album åt Shampoo, samt ett soundtrack till filmkomedin »The Misadventures of Margaret«, där Parker Posey och Brooke Shields har huvudrollerna. Bob skrev om eurodisco i POP #14. En dag ska hans samlade artiklar ges ut under namnet »The Soft Stuff«.

Stefania MalmstenSTEFANIA MALMSTEN är grafisk formgivare. Om du har vägarna förbi Klinkelhöferstrasse 14 i Berlin under november kan du se några av hennes alster på en ung, svensk designutställning på Bauhaus-Archiv. Förutom POP skissar hon på det inte längre så hemliga magasinet Bibel. Stefania har också gett form till Carmilla Floyds nya bok »Respekt — ett reportage om gängens & våldets Los Angeles«.

Micke GoulosMICKE GOULOS stack till Jamaica för att hamstra vinyl och träffa Buccaneer. Till vardags skriver han om musik i Veckorevyn och står — sedan 26 år tillbaka — bakom disken på Skivbörsen på S:t Eriksgatan i Stockholm. Michael är även DJ i Swing-a-ling, Sveriges äldsta soundsystem, och tar med stora resväskor på nästa vinylkorståg till São Paolo.

Fredrik StrageFREDRIK STRAGE tillbringade 48 timmar med Atari Teenage Riot, i Köpenhamn och Lund, där han återupptäckte den ursprungliga anledningen till att han skriver om tysk breakbeatpunk. »Om man haft den här musiken på högstadiet skulle man inte ha bangat när ens kompisar kastade sten på Shell-mackar.«

Filed under: POP vol 2 #2, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: