Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #5+6] Midi, Maxi & Fruitbat

EN AV SVENSK ROCKMUSIKS största askungesagor de senaste åren var flicktrion Midi, Maxi & Efti. När de för bara några månader sedan splittrades verkade framtiden ändå ljus. Efti skulle göra en soloskiva med Daniel Lanois bakom kontrollbordet. Midi och Maxi hade inga problem att hitta en ersättare till Efti.

— Jo, det var ju många som ansåg att Efti var hjärnan i bandet, berättar Maxi exklusivt för POP. Men när hon lämnade oss märkte vi ju att vi hade byggt upp en hängiven beundrarskara. Framför allt bland andra musiker. Technogeniet The Aphex Twin var den första att ringa upp Midi och Maxi för att erbjuda sina tjänster.

Systrarna tackade genast ja och kapitel två i systrarnas karriär kunde börja. Den här gången under namnet Midi, Maxi & Aphex. Men samarbetet rann ut i sanden.

— Vi märkte tidigt att vi inte hade samma visioner, berättar Maxi. Han envisades med att mixa bort vår sång och ersätta den med måsljud.

— Och alla låtar sträckte sig över sisådär trettio-fyrtio minuter, fyller Midi i.

Vid denna tidnings pressläggning gick The Aphex Twin inte att nå.

Men flickorna hängde inte läpp. Bara några dagar senare fick de ånyo ett samtal från England.

— Det var Fruitbat från Carter The Unstoppable Sex Machine som undrade om vi inte ville jobba med honom, säger Maxi. Och vi har ju följt hans karriär med intresse och han verkade ha följt oss lika intensivt.

Fruitbats före detta kollega, JimBob, gick inte att nå per telefon. Men hans manager lämnade följande uttalande:

»Jag har alltid ansett att det är jag som är Carter, Fruitbat var på sin höjd The Sex Machine. Jag tänker fortsätta som om ingenting har hänt.«

Ett album med Midi, Maxi & Fruitbat, med arbetsnamnet »Midi, Maxi & Fruitbat«, är redan under inspelning och släpps i mitten av mars. En tidig julklapp till Midi och Maxis alla fans världen över.

Annonser

Filed under: POP #05+06, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: