Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #4] Efti gör soloskiva!

PRODUCENTEN Daniel Lanois, framför allt känd för sina samarbeten med U2, Bob Dylan, Robbie Robertson och Neville Brothers, har alltid haft en osviklig näsa för talang.

— Jag förstod genast att Efti var hjärnan i bandet. Men det var ju något som stod klart för alla som såg gruppen under deras bejublade USA-turné 1991. Jag bad The Edge, som kände henne sedan tidigare, att presentera mig för Efti på Randy Newmans födelsedagsfest i hans villa utanför Santa Monica. Och jag frågade henne om hon inte tänkt göra en soloplatta snart, berättar Daniel Lanois exklusivt för POP.

Efti, som alltid beundrat Lanois arbetssätt, tackade genast ja och redan dagen efter inledde de samarbetet.

— Lyssnar man på det album hon gjorde tillsammans med Midi och Maxi märker man tydligt Eftis intresse för den klassiska amerikanska rocken. Jag har bara träffat en annan ung tjej med samma potential tidigare. Och det var Maria McKee, säger Lanois.

Solodebuten beräknas bli klar tidigt nästa år. Och det ryktas att — förutom två duetter, en med Eric Clapton och en med Bonnie Raitt — ska Efti spela samtliga instrument själv.

— Och basfiol och flöjt, tillägger Daniel Lanois stolt.

Efti, som just finputsar sin kommande solosingel i Lanois studio utanför New Orleans, var vid denna tidnings pressläggning inte tillgänglig för en kommentar. Eftis skivbolag låter hälsa till alla hennes fans att splittringen med Midi och Maxi var ömsesidig och att hon önskar dem lycka till med allt de företar sig i framtiden. Skivbolaget hänvisade sedan POP till Eftis amerikanska manager, Jon Landau, som endast kunde nås via fax. Landaus svar på POP:s frågor sammanfattade han i en enda mening.

»Jag har sett rockens framtid och dess namn är Efti.«

Filed under: POP #04,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: