Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #22] Album: KEITH MURRAY – Enigma

KEITH MURRAY

Enigma

Jive/Virgin

För ungefär två år sedan var Keith Murray, det årets favorit efter sin Erick Sermon-producerade debut »The Most Beautifullest Thing in the World«, på väg till Sverige för en konsert. När första ombokningen kom verkade det inte som någon stor grej, det viktigaste var att han över huvud taget kom. Den andra ombokningen väckte lite irritation, men följdes av löftet om att Keith var i London och på väg till Stockholm direkt efter det. Men på flygplatsen i London åkte han fast för droginnehav, och konserten i Sverige ställdes in.

Keith Murrays nya skiva kommer inte heller, hur bra den än är, riktigt ända fram. Han har en otrolig, hesraspig röst som är både energisk och tillbakalutad på samma gång och Erick Sermons ljudmatta är befriande ren. Varje låt består knappt av mer än en fet basslinga och ett enkelt trumbeat. Så långt inga problem.

Mitt enda önskemål är att Keith blir så säker på sin egen talang att han vågar lämna texterna om hur bra han är och koncentrera sig på intressantare ämnen. Säkerheten känns väldigt fejkad när han, som en unge på en ny skolgård, inleder »Enigma« med ett långt tal om hur bra han är och hur han kan klå vem som helst som utmanar honom.

Sedan fortsätter han i samma stil skivan igenom. En av världens bästa röster slösas bort på funderingar om hur många MC:s som är lika bra som honom, »if any, not many«, om att hans stil är »all that and a big bag of chips with the dip« och om att »beef with Keith is bad for your health«.

Med mindre egofixering skulle han kunna vara hur bra som helst.

Johanna Swanberg

Filed under: Album #22, Betyg 07, Johanna Swanberg, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: