Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #22] Album: SARA ISAKSSON – Walking Through and By

SARA ISAKSSON

Walking Through and By

MCA

Kanske krävs det att man heter Dilba, är kompis med Gadd och har en söt nomadstory för att kamma hem kritikercred i år. För när Sara Isaksson följer upp sin lovande debut »Red Eden« med ett av årets djupaste kvinnliga singer/songwriter-album, långt tyngre och bättre än Dilba, så är det praktiskt taget ingen som riktigt lyssnar.

Själv är jag rätt däckad. Av det musikaliska hjärtat och modet, av det både paisleyflummiga och strömlinjeformade soundet, av Saras höga, halvspända röstläge, av de sprött spridda körstämmorna bakom, av rytmsektionen som rullar som varma sommarregn och blöter ner det akustiska gitarrträt.

Det låter Neil Young »Zuma« och Joni Mitchell »Blue«, det liknar Suzanne Vegas mest introspektiva konstcountryrock, men Sara stannar inte där utan vågar väva in trådar av psykedelia, av Zappa och Rundgren, samtidigt som flera nummer har samma svartglittrande sköna hitkänsla som Lindsey Buckinghams låtar på Fleetwood Macs »Rumours«.

Sammantaget kan soundet beskrivas som ett slags slickat larm, där Klaes Björklunds gamla moog och Juno 60-synthesizer samt Esbjörn Öhrwalls elektriska gitarrstötar rör upp höga vågor på Roger Kriegs vattenklara produktion.

Kjell Häglund

Annonser

Filed under: Album #22, Betyg 07, Kjell Häglund, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: