Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #22] Album: DIRTY BEATNIKS – One One Seven in the Shade

DIRTY BEATNIKS

One One Seven in the Shade

Wall Of Sound/import

Neil Higgins, Rory Carlile och Justin Underhill kallar sig vanligtvis Rootless och gör fly förbannad knasmusik på den brittiska etiketten Wall Of Sound. I fjol gav de ut albumet »Rotten Wood For Smoking Bees« och bytte därefter namn till Dirty Beatniks för att raskt spela in tolvorna »Bridging the Gap EP« och »Beatnik Bounce«.

Liksom många av de andra artisterna på Wall Of Sound känns den här trion mer än lovligt nördig. Neil och Rory kommer från Dublin och försökte länge rocka i ett gitarrband innan de gav upp, kom över en drös maskiner och stack till London. De skyfflar fram intelligensbefriade men skojiga trumexcesser, döper sina låtar till idiotiska saker som »Cosmic Rodeo« och påminner mest om tre brittiska Beavis & Butthead som tömt jobbigt många pillerburkar. Scratchen är vårdslös. Acidtjuten tar knäcken på mig. Hi-hatsen är rostiga som stänkskärmarna på en gammal cykel.

Egentligen är det bara »So Vou De Mulher« som visar att de här smutsgrisarna kan göra mer än headbangarsoundtracks. Där låter de rytmen utgå från en tanig ukulele, slänger på ebenholtsfärgade trummor och manar fram en brusig direktsändning från en danssaloon i tropikerna.

»One One Seven in the Shade« är en hyfsad tripp för dönickar, dumskallar och folk som bara vill koppla bort hjärnan några minuter.

Fredrik Strage

Filed under: Album #22, Betyg 06, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: