Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #21] Album: SPEAKER – Well! Come Closer

SPEAKER

Well! Come Closer

Stockholm Label Group

Den stora kontraktskrivarhysteri runt okända svenska indieband som pågått det senaste året har redan börjat resultera i att grupper försvunnit innan de hunnit sätta igång på allvar. Och det finns oräkneliga exempel på huvudlösa kontrakteringar på samtliga storbolag.

Att jag nämner det i den här recensionen av Speaker har mer med branschen i stort att göra än just denna grupp med bakgrund i indiepopland. Men jag känner en viss oro för att Speaker, liksom många andra lovande artister, aldrig kommer att få den tid de behöver för att utvecklas. Riktigt usla grupper måste förstås få sparken, men de som gör halvhjärtade debuter kan vara värda en chans till.

Det här albumet svarar alltså inte mot de förväntningar som debutsingeln »Dictionary« byggde upp. Den var en Brainpool-rökare i krysset och infriade med eftertryck de löften gruppen snuddade vid under tiden med förra bandet Green, speciellt med den sprudlande »My Special Applepie«. På »Well! Come Closer« finns det inte alls särskilt mycket att hetsa upp sig över, möjligen med undantag av de låtar som redan getts ut på singel. Och inte heller de kommer upp på samma höjder som exempelvis Brainpools »Smallville«.

Gediget, men inte det kliv framåt jag hade förväntat mig.

Terry Ericsson

Annonser

Filed under: Album #21, Betyg 05, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: