Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #19] Album: SONIC SURF CITY – Surf Don’t Walk

SONIC SURF CITY

Surf Don’t Walk

Trampolene/Stockholm Label Group

De rockiga blekfisarna från Norrköping är fortfarande världens främsta företrädare för skräpskräcksurfpop. Mycket beroende på att de är ensamma i genren, förstås. Det är inget annat än makalöst hur Ola Hermanson kan fortsätta skriva idiotier om brädor och bikinibrudar utan att både han och vi storknar, men så är det — det låter precis lika stenkul och helbra varje gång. Som ett Ramones med friare sikt under luggarna.

Utan att på minsta vis vara genialisk har Hermanson förfinat och formaliserat sin egen drömmusik, där smöret ligger och smälter på överhettade gitarrförstärkare, med lager-på-lager av dumsmarta tonartsbyten och fulsnygga variationer inom ramen för sextiotalskulten — som en vampyrlåt med knarrande kistlock, en blåkopierad Bacharachgroove med charmraden »I’m the summer king, the sun’s my crown« eller en extremt plastplonkig trashinstrumental som avbryts tre gånger av en psykedeliskt muterad röst som säger »splllaaassh!«.

Jag tror Ola Hermanson kommer att fortsätta spola ner surfskit den här vägen ända tills han dör och jag kommer nog att falla på knä och torka upp efter honom varenda gång.

Kjell Häglund

Filed under: Album #19, Betyg 06, Kjell Häglund, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: