Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #19] Album: SINGER – Fill in the Blanks

SINGER

Fill in the Blanks

Crank/Virgin

För 15 år sedan hette sådana här band Chatterbox och Lacrosse: band som ingen gillade ens när de hade skivkontrakt och konsertbokare. Singer har en publik av anhöriga och polare, men ingenting som kan få en hel rörelse av tonåringar att falla handlöst och bara vilja höra mer.

Ändå kan jag inte låta bli att fascineras av sångaren och låtskrivaren Andreas Byhlin. Något säger mig att han har exakt det mått av hang-ups och teenage angst inom sig som riktigt gnistrande rockstjärnor måste ha, men han kan liksom inte omsätta det, förbränna det — essensen i klassisk, nihilistisk rock är ju hur till synes hopplöst lata och förvirrade skitungar förmår titta upp ur sexångesten och bakfyllan och skapa stor konst i treminutersportioner. Men Andreas Byhlin och Singer saknar allt sådant. De är lösa och luddiga där det måste vara knivskarpt, borta när det måste låta nära. Skiten som måste ut ligger instängd och nergrävd under harmlösa hårdrockriff och knäpptexter om »killer machines«.

I ett enda spår, »Urban Fly«, blixtrar Andreas till och får sagt allt på en gång, och även om det inte är någon stor låt så känns det ändå som en godtagbar ursäkt för Singers existens och — om än tillfälliga — skivkontrakt.

Det är åtminstone mer än Chatterbox och Lacrosse hade.

Kjell Häglund

Filed under: Album #19, Betyg 02, Kjell Häglund, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: