Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #17] Album: NAKED – Naked

NAKED

Naked

Trampoline/PolyGram

Stockholmsbandet Naked har lyssnat mycket på den amerikanska lo fi-rörelsen. Speciellt har Built To Spills andra album »There’s Nothing Wrong With Love« satt sina tydliga avtryck, främst på det lugnare materialet här, på lo fi-balladerna.

Men Naked kan bättre. Det har tyvärr hunnit gå lång tid sedan detta album spelades in, och på den tiden har gruppen sprungit vidare. Det omistliga extraspåret »Pretty Babe«, på EP:n »Left Alone Again«, tyder i alla fall på det. Så med lite is i magen och en del omprioriteringar hade de säkert kunnat strama upp och förbättra det här halvgjutna albumet.

Det gamla liket »She’s Such a Very Good Dancer«, som de plockat ner från en galge i Suede-garderoben, kunde gott ha få hänga kvar där. Ett par spår till kan man klara sig utan och textrader som »I slacked before your TV« får en lite fadd bismak i munnen när den sjungs av stockholmare som glömt bort att de faktiskt inte bor i Chapel Hill. Det är samma problem som får svenska gangstarappare att svärta ner sina tungor. Kom ihåg var ni bor!

Men refrängerna, de rockar. Låna ett öra till punkpopexplosionen »Dad Around«, som med sin längd på 1.44 minuter är en perfekt programförklaring. Svassa runt i ditt vardagsrum till Clash-refrängen i »Pieces of Furniture«. Håll någon i handen under »Oh Baby Heart«. Hårt.

På en svensk himmel med få synliga lo fi-stjärnor får Naked anses vara de som lyser starkast.

Terry Ericsson

Filed under: Album #17, Betyg 06, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: