Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #17] Album: BOOGALOO – Dorian Gray

BOOGALOO

Dorian Gray

Sonet/PolyGram

Stockholmstrion Boogaloo består av Aaron, Mad Mats och Peo, alla med ett förflutet i huvudstadens musikbransch. I början av nittiotalet bildade de gruppen 3 Pieces Of A Puzzle, vann Swedish DJ Awards, och släppte en tolva som ingen köpte. Besvikna över den uteblivna framgången lade de popstjärnekarriären på hyllan. Mad Mats återupptog sin DJ-verksamhet, Peo fortsatte som studiomusiker och Aaron flyttade tillbaka till Zambia.

Ett par år senare uppmärksammades en av gruppens tidiga demokassetter och ett nytt skivkontrakt tycktes vara på gång. Aaron kastade sig på första bästa flyg till Sverige och gruppen beslöt sig för att byta namn till det något mer välljudande Boogaloo.

Nu, knappt fem år efter skivdebuten, släpps äntligen albumet »Dorian Gray«. Dessvärre har den långa väntan på kontrakt legat Boogaloo i fatet. »Dorian Gray« är en sprudlande och sommarlätt hip hop-skiva, kryddad med sydamerikanska tongångar, i samma skola som tidiga Galliano och japanska United Future Organization.

Det råder inget som helst tvivel om att här finns en stor kärlek till genren, och charmfaktorn är hög, men det är trots allt fem år sedan »In Pursuit of the 13th Note« kändes ny och intressant. Det mesta på »Dorian Gray« låter alltför välbekant, och även om trion har näsa för melodier — framför allt, bör det kanske tilläggas, andras melodier — är det svårt att hitta en egen röst och ett eget uttryck hos Boogaloo.

Hanna Åberg

Filed under: Album #17, Betyg 05, Hanna Åberg, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: