Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #16] Album: PETER CASE – Torn Again

PETER CASE

Torn Again

Vanguard/import

Förre Plimsouls-ledaren Peter Case är onekligen en rar blomma i den amerikanska popmyllan.

Ända sedan det kritikerrosade men — som det gärna heter — missförstådda powerpopbandet sparkade in sina tygskor under skåpet och gick skilda vägar har Case hållit den enkla, rotbundna rockmusikens slitna fana högt.

»Torn Again«, som producerats med sedvanlig stilkänsla av Larry Hirsch och J Steven Soles, är i likhet med hans tidigare album en uttrycksfull, färgstark och alltigenom personlig resa genom USA:s olika musikaliska landskap.

Turen till »Baltimore« görs i en stor, öppen bil. Söt tjej bredvid, tuggummi i bröstfickan, solbrillor, Luckies, öppna vidder och en pockande gitarr i högtalarna.

När det sedan blir dags för »A Little Wind (Could Blow Me Away)« väljer Case ett annat, lite mörkare scenario, likaså när han beger sig till »Wilderness«. Rastlösheten ger liv och rörelse åt musiken, även när han är som lugnast och mest eftertänksam, som i den vackra »Breaking the Chain«.

Peter Case är både en utmärkt sångare, med mycket nerv och inlevelse, och en oförskämt bra låtskrivare. Han tycks dock inte vara så värst road av att stå i rampljuset. Då är det roligare att skriva låtar, kämpa i studion med gitarristen Greg Liesz, Jerry Scheff med flera och, när andan faller på, ge ut små musikaliska mästerverk. Som »Torn Again«.

Micke Widell

Filed under: Album #16, Betyg 08, Micke Widell, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: