Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #12] Album: INFINITE MASS – The Infinite Patio

INFINITE MASS

The Infinite Patio

Roof Top/Pitch Control/MD

»I feel funky today,« rappar Cham i »G-Ride«. Det har han anledning att göra. Infinite Mass har — efter tre års slit på fritidsgårdar i Stockholms betongförorter — lyckats göra ett debutalbum som är funkigt med stort F.

»The Infinite Patio« är den första riktigt intressanta L.A.-hip hop som producerats i Sverige. Cham, Rod-e och Bechir har suttit i ett regnigt Stockholm och drömt om het asfalt i Compton, jeepfärder längs Long Beach, bröder inom g-funk, systrar i g-string och ett fett sound.

Producenten Polar Bear — som tillbringat en längre tid i L.A. — har inte sneglat för mycket på de amerikanska förebilderna. Infinite Mass har en charmig electrofeeling som känns både personlig och medryckande. Men att ljudbilden suger fett från Dr Dres bilringar går inte att förneka.

Problemet är att texterna ibland känns ordentligt plumpa. Efter en genomlyssning undrar man när trion kommer att lynchas av kvinnliga bekanta som tröttnat på epitetet »bitch«.

»The Infinite Patio« kommer i alla fall att älskas av alla tonåriga iditer med pösiga brallor som hissar boxershortsen över byxlinningen. Den sortens snubbar som gärna stoltserar med personsökare men aldrig berättar att numret som flimrar på displayen går hem till mamma.

Fredrik Strage

Filed under: Album #12, Betyg 06, Fredrik Strage, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: