Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #11] Album: THE AUTEURS VS U-ZIQ – The Auteurs vs u-Ziq

THE AUTEURS VS U-ZIQ

The Auteurs vs u-Ziq

Hut/Virgin

En Auteurs-skiva som står och hackar, och saker som går sönder i bakgrunden. Så kan denna osannolika samarbetsplatta beskrivas.

Onekligen framstod idén som trevligt skruvad när den kläcktes — låt Michael Paradinas, alias u-Ziq, gå loss på Luke Haines och hans kompisars indierock. Låt honom förstöra den. Och låt honom sedan bygga upp den från början igen, samla ihop bitarna och klippa, klistra ihop dem på ett helt annat sätt.

Problemet med sådana här projekt brukar vara att varken den ena eller andra parten blir helt nöjd. Otvivelaktigt tycker Auteurs-fansen att det är för lite Auteurs kvar på skivan. Paradinas är snudd på skoningslös. Men samtidigt reagerar u-Ziq- och technofansen över att det finns gitarrer på skivan.

Det går dock inte att komma ifrån att u-Ziq har gjort ett mycket gott dagsverke. Partier ur de ursprungliga låtarna lyfts ur sina gamla omgivningar och graffitisprejas med u-Ziqs patenterade skrammeltrummor. För att sedan packas in i kantiga små rymdraketer och skickas rakt ned i u-Ziqs eget underjordiska helvetesrave. Och det fungerar faktiskt. En bra parentes i musikhistorien.

Christian Bartholdsson

Filed under: Album #11, Betyg 07, Christian Bartholdsson, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: