Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9] Album: PINKO PINKO – True Modern Boy

PINKO PINKO

True Modern Boy

North Of No South/MD

Kvalitet lönar sig. Av de band som fått verkligt stor uppmärksamhet på POP:s demosidor, har faktiskt de flesta fått kontrakt med åtminstone de mest etablerade indiebolagen. Och att Beetroots, som olyckligt nog tvingats döpa om sig till det missljudande Pinko Pinko (lär betyda plugghäst på finska samt vara namnet på en smörkola som fanns på femtiotalet), skulle snappas upp var ingen större överraskning.

För visst borde det finnas plats för en svensk motsvarighet till Englands populäraste popband Blur, även om likheterna allt som oftast överträder alla anständighetsgränser. Men skit i det, som en klok tänkare uttryckte saken.

Pinko Pinko har i alla fall på ett par spår vikit av från Blurautostradan och försökt hitta vägar som inte är lika upplysta.

Det första jag emellertid slås av är att de helt och hållet ratat — alternativt självsäkert arkiverat undan — de låtar som fått så positiva omdömen på Snart-sidan. Framför allt saknar jag fantastiska »Trivialities«, som nu endast går att få tag på via en kassett som medföljer första utgåvan av fanzinet Popangelov.

»True Modern Boy« kommer att älskas av de som struntar i konstiga teorier och hellre njuter av nuet. De som älskar Blur kommer också att tycka om Pinko Pinko. Och själv älskar jag Pinko Pinko för att de skriver makalösa låtar som »Na Na Na«. Ingenting livsavgörande, texter som inte säger mer än »jag kan få dig att le«. Och ändå så — stort!

Kvalitet lönar sig. Bra pop är värt guld. »True Modern Boy« är en billig och klok investering. Och hur smart är du?

Terry Ericsson

Filed under: Album #09, Betyg 07, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: