Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9] Album: DIVERSE ARTISTER – Ragga Ragga Ragga 2

DIVERSE ARTISTER

Ragga Ragga Ragga 2

Greensleeves/MNW ILR

Allt är som vanligt. Arton knäckande raggasinglar uppträdda på ännu en av Greensleeves förhoppningsvis oändliga raggaserier. Tio av dem är producerade av King Jammys i den Kingston-studio där temperaturen för ögonblicket ligger närmast kokpunkten. Tre av artisterna på »Ragga Ragga Ragga 2« — Beenie Man, Terror Fabulous och Bounty Killer — är, som vanligt, så heta på Jamaica att man utan problem kan koka ägg på deras tonsiller. Och, som vanligt, har Greensleeves lyckats samla ihop flera av deras bästa singlar på ett och samma album.

Ända sedan Shaggys »Oh Carolina« har raggavärlden spottat ur sig en strid ström av klassiska rhythm’n’blues-singlar. Allt fler med rötterna samplade från sextiotalets ska och rocksteady men med underlivet och hjärtat i nittiotalets hardcore och digi.

Som vanligt är det nästan bara genom Greensleeves och Jet Stars samlingsskivor man har råd att höra musiken medan den fortfarande sjuder. Den sista tiden har det, som vanligt, släppts fler fantastiska skivor på Jamaica än någon annanstans i världen. Cocoa Teas »Tune In«, Don Campbells »Album«, nyutgåvan av Keith Hudsons »Pick a Dub«, Terror Fabulous »Yaga Yaga« och duellalbumet »Guns Out« med Bounty Killer & Beenieman.

Som vanligt så släpps uppföljaren, »Ragga Ragga Ragga 3«, vilken dag som helst och med stor sannolikhet är den minst lika bra som tvåan. Och som vanligt är det ingen annan än de mest övertygade fanatikerna som engagerar sig.

Andres Lokko

Filed under: Album #09, Andres Lokko, Betyg 08, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: