Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #9] Album: TERRY HALL – Home

TERRY HALL

Home

Anxious/Warner

Jag älskar Terry Hall. Tänkte att det var bäst att få det sagt på en gång. Hans karriär, om man över huvud taget kan kalla det för en karriär, tillhör åttiotalspopens mest ostrategiska och krokiga.

Ända sedan han lämnade The Specials har han, i de flestas ögon, aldrig lyckats hamna riktigt rätt. Varken med Fun Boy Three, Colour Field, Terry, Blair & Anouchka eller Vegas.

Och det är givetvis där hans storhet ligger. Det är just på grund av att de flesta ser Terry Hall som ett enda snedsteg s om några av oss följt honom så troget.

Jag älskade Colour Field; Terry, Blair & Anouchka släppte två fantastiska singlar och Vegas version av Charles Aznavours »She« är makalös.

Halls texter är, som alltid, dryga betraktelser av grå brittisk vardag. Hans röst är lika älskvärd som alltid, de vemodiga melodierna likaså. Musikerna, Craig Cannon från The Smiths, Aztec Camera och Colour Field, Les Patterson från Echo & The Bunnymen och Chris Sharrock från World Party, är oklanderligt subtila. Det är egentligen bara på grund av Ian Broudies övermogna Lightning Seeds-produktion som jag, vid sidan av »More Specials«, fortfarande håller The Colour Fields »Virgins and Philistines« som Terry Halls största stund. Hittills.

Andres Lokko

Filed under: Album #09, Andres Lokko, Betyg 06, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: