Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #8] Album: THE GOATS – No Goats, No Glory

THE GOATS

No Goats, No Glory

Ruff house/Columbia 476937

Vi är många som har väntat på uppföljaren till »Tricks of the Shade«, ett av 1992 års bästa rapalbum. Men »No Goats, No Glory« är tyvärr en talande titel.

Trion från Philadelphia har blivit en duo sedan hjärnan OaTie Kato flyttat till San Francisco och Oaklands långt mer uppkäftiga rapscen för att satsa på en solokarriär.

Goats är fortfarande ett stökigt band med livekänsla och upproriska idéer, men nu gäller det mest rätten att röka på när och hur man vill. Och att plåga sina fans med plötsliga instrumentala sjok av urtrist funkjazz. Där »Tricks of the Shade« var 25 spår av satiriska infall, skarp cynism och klipska rim om allt från kolonisationen av Amerika till polisvåld, är uppföljaren en fadd soppa av oinspirerat bjäbbande.

I »Blind With Anger« lägger man märke till några små fragment av den låtskrivarstil som gjorde Goats unika. »Mutiny« innehåller säkert något värdefullt, men eventuella budskap dränks i ett poänglöst svärande.

Som tre mer politiska och mindre syrade kusiner till Soul Assassins var Goats pionjärer. Nu är de bara ännu ett garageband för navelpunkterade nypunkare.

Petra Lindmark

Filed under: Album #08, Betyg 02, Petra Lindmark, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: