Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #8] Album: HOEZ WITH ATTITUDE – Az Much Ass Azz U Want

HOEZ WITH ATTITUDE

Az Much Ass Azz U Want

Ruthless/import 88561-5506

Först var Salt’n Pepa. Sen Roxanne Shanté, Queen Latifah, TLC och Boss. Och sen Salt’n Pepa och Queen Latifah igen. De två sistnämnda är och förblir den kvinnliga rapens mest kommersiellt gångbara, men också mest respekterade, inslag. Kvinnliga rappare kommer och går som vädret, som de producentprodukter de vanligen är, och har oftast påtagligt svårt att skapa sig egna och hållbara identiteter.

Hoez With Attitude, tre tvetydiga damer från Los Angeles, satsar sin bästa G-sträng på att ge alla storstjärtade videobabes en röst. Det är som om 2 Live Crews omslagsbrudar skulle förenas.

»Az Much Ass…« är en mycket märklig rapplatta. Flickorna kan varken rappa eller sjunga, men det är inte viktigt i sammanhanget. De har ju stjärtar, och man kan uppenbarligen göra allt möjligt (förutom möjligen rappa) med en sån om man är en hora med attityd.

Jag vet inte vad Baby Girl, Jazz och Go-Di vill med sina liv, men det här med frigörelse har de fått om bakfoten. Den manliga erektionen är för det första knappast fascinerande nog som fenomen för att ägna samtliga texter på en skiva åt. Och för det andra frågar man sig hur mycket kontroll man har över sitt liv om man måste ligga naken på ett bord och jucka och få småpengar slängda på sig för att kunna klara hyran.

Det finns en blek antydan till humor i texterna, men det mesta är samma gamla sexistiska cynism, fast omvänd. De här hororna har visserligen attityd, men är lika besatta av de dollarsedlar de kan skrapa ihop som crackmissbrukarna med sina pappmuggar.

Pälsarna och guldsmyckena till trots finns det inte ett uns glamour över Hoez With Attitude. Det är tre smått tragiska kvinns i behov av större trosor.

Petra Lindmark

Filed under: Album #08, Betyg 03, Petra Lindmark, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: