Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #5+6] Album: TUK TUK RALLY – Luftballong

TUK TUK RALLY

Luftballong

Beat Butchers/MD OR 11

Huruvida Jakob Hellman någonsin kommer tillbaka eller inte är en evig fråga. Det räcker med att höra Tuk Tuk Rallys lömskt underskattade Hellman-pastisch »Färg & vatten« för att återigen påminnas om vilket tomrum den skygge norrlänningen lämnat efter sig. »Färg & vatten« smakar Jakob Hellman, det smakar magnifikt och inte så lite radiovänligt hitgodis för producenter som likt undertecknad aldrig kan glömma maestron i svensk pop och gärna blickar bakåt.

Tuk Tuk Rally har många välljudande små popstycken på sitt album och varför exempelvis en låt som »Gröna hissen« inte blir en landsplåga av digniteten Staffan Hellstrands »Lilla fågel blå« hänger antagligen ihop med att deras skivbolag saknar de multinationella bolagens överlägsna resurser.

Tuk Tuk Rally har för övrigt ett sound som gör att man emellanåt tror sig höra EMI:s hela studiomaffia; det är kompetent, oerhört drivet och kanske till följd av detta aningen för välfriserat — de skulle må bra av att låta soundet växa sig lika crusty-rufsigt som medlemmarnas kalufser i verkliga livet. Tuk Tuk Rally med vassare kanter kan bli något utöver den vanliga popsmet som klibbar ner våra radiofrekvenser.

Terry Ericsson

Filed under: Album #05+06, Betyg 05, Terry Ericsson, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: