Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #5+6] Album: DIVERSE ARTISTER – Cream of Underground House – Volume Two

DIVERSE ARTISTER

Cream of Underground House – Volume Two

Arctic/import KOLD 003

Samtidigt som den nya technomusiken erövrar allt mer mark frodas också housegenren. Och det är fortfarande den senare som kan göra störst anspråk på adjektiv som »svängig« och »sexig«.

Medan den mest begåvade technon är både introvert och krävande lyckas den bästa housemusiken vara sofistikerad och djupgående, samtidigt som den tar emot på dansgolvet med öppna armar och ett vänligt leende på läpparna.

»The Cream of Underground House« är en ambitiös sammanfattning av det som varit bäst inom brittisk house de senaste månaderna. Etiketter som Limbo, Junior Boy’s Own, Loud And Proud och Soma har presenterat en rad lysande tolvor, och Arctic tänjer inte särskilt mycket på sanningen när de påstår sig ha samlat ihop gräddan av dem. Tyngdpunkten pendlar mellan djupa sexiga rytmer, skräniga storstadsatmosfärer, sorglöst röstnonsens och acidbearbetade sinnesutflykter. De mest oumbärliga spåren är Gipsys glädjesurrande »Skinnybumblebee« och Slams tungt hypnotiska »Positive Education«. Men även bidragen från 108 Grand, Underworld och Pizzaman är dansanta delikatesser som är svåra att lägga ifrån sig.

Volym två i serien »The Cream of Underground House« får inte bara fötterna – eller hjärnan – att svänga, utan tilltalar nästan varenda cell i hela kroppen.

Sebastian Stebe

Filed under: Album #05+06, Betyg 08, Sebastian Stebe, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: