Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

[POP #7] Jag klagar! #7

Aerosmith »Rocks« [LP 1976]
Def Leppard »Getcha Rocks Off« [EP 1978]
KÄLLA: Bonniers Rocklexikon

EN RIKTIG POPSTJÄRNA är en person som föraktas av alla som inte är tjejer under 20, homosexuella eller pop-redaktionen. Det är en av anledningarna till att pop under sitt första levnadsår hade större andel kvinnliga läsare än någon annan svensk musiktidning någonsin haft. *

Nu är det slut med det. Tittar ni riktigt noga på omslaget till det här numret så ser ni att tidningen har bytt namn till Grabb-rock.

Nu handlar det om låtar som heter Rocks, skivomslag med sydstatsflaggor och rockband som heter Nomads. Det är hundra procent boogie, heroin och dålig hygien hela natten lång.

Det här kommer inte oväntat på något sätt. Det började redan förra året med skivor som hette som gamla skivor, rockriff och T-shirtar med döda countryhjältar. Vad handlade skivor om innan de handlade om andra skivor?

Exakt vem tror ni att ni lurar era patetiska knarkare? Jag har faktiskt också sett en ung Mick Jagger på TV. Jag fattar vad ni är ute efter, men titta för tusan på klockan. »Rocks« är lika smart som en kombination av Waynes World och Charles Manson.

Detta bekräftar bara min tes om att vi lever i den mest politiskt inkorrekta av alla världar. (Politisk korrekthet har aldrig existerat utanför reklambyråerna.) En värld där Ace of Bace, Ultima Thule och Lill-Marit Bugge vinner hela tiden och nivån sjunker för varje dag. Ett steg framåt och tjugotvå steg bak. Backslag varenda jävla dag. Back to basics och tillbaka till spisen. Det är rock.

Jag såg en möjlighet i Cardigans, CTT och Echobelly. Jag trodde på P J Harvey och Jarvis Cocker i en minut. Flickor som ser ut som pojkar och pojkar som ser ut som flickor. Det är vad pop handlar om. Förvirring och frånvaro.

Var det ett flygplan, var det en fågel?

Nej, det var ett eventuellt alternativ.


Annika Flynner


* 40% enligt stora TEMO-undersökningen.

Filed under: Annika Flynner, Jag klagar!, POP #07,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: